Älvsborgin lunnaiden tarkastusluettelo 1619

Voudintilit. Yleisiä asiakirjoja. Suur-Savon ja Lappeen kihlakuntien Älvsborgin lunnaiden tarkastus 1619, nide 483Gq s. 65. Kansallisarkisto.

Niilo Lemetinpoika (Niels Clemensson) on merkitty luettelossa Taipaleen pitäjän Juvolan kylään (Juuolaby) oikean sivun alaosassa, jossa ovat Olli Lemetinpoika ja Niilo Lemetinpoika (Olof Clemensson ja Niels Clemensson). Häntä ei ole merkitty Sorvarilan kylään (Sårawarilaby), jossa ovat Paavali Laurinpoika Räipiö (Påwell Larsson Reipio) ja Pertteli Laurinpoika (Bertill Larsson). Näyttää siltä, että Niilo Lemetinpoika on tullut Juvolan kylästä Sorvarilaan autioituneen tilan viljelijäksi. Maakirjassa hänet löytää Juvolan kylästä vuosina 1602 (nide 5813 s. 24) - 1611 (nide 5940 s. 17) .

Älvsborgin lunnaina kerättiin alamaisilta henkilöveroina vain käteistä rahaa. Ne maksettiin kuudessa erässä kuuden vuoden aikana. Sivulla vasemmalla ovat vuosisarakkeet, keskellä kylät ja niiden alla maksajat sekä oikealla maksetut rahamäärät vuosittain penneinä. Niilo Lemetinpoika on maksanut yhteensä 40 penniä kuuden vuoden aikana.